Izgradnja tržnog centra u Slobomir

Novi tržni centar gradio bi se u novom gradu Slobomiru, opština Bijeljina, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, na građevinskom zemljištu površine od oko 3 hektara.

trznicentar

 

Tržni centar u Slobomiru nalazio bi se na lokaciji  koju okružuju Semberija, Mačva, Slavonija i Srem. Ove oblasti obuhvataju sljedeće opštine, koje gravitiraju novom gradu Slobomiru na udaljenosti do 80 km : Bijeljina, Ugljevik, Lopare, Zvornik, Mali Zvornik, Loznica, Bogatić, Šabac, Sremska Mitrovica, Brčko, Tuzla, Šid, Ruma, Bačka Palanka, Županja i druge, sa oko 1.852.000 stanovnika.

 

Novi tržni centar bi bio izgrađen pored magistralnog puta Brčko-Bijeljina-Šabac-Beograd, u neposrednoj blizini ’’Pavlović mosta’’ kojim dnevno prođe preko 3.500 vozila ili oko 7.000 putnika.

 

Objekat tržnog centra čija izgradnja se predviđa, predstavlja vrlo atraktivnu građevinu sa moderno oblikovanom konstrukcijom, atraktivnim dizajnom prostora i opreme. Objekat je multifunkcionalan i vrlo fleksibilan za prilagođavanje različitim djelatnostima. Spratnost objekta je prizemlje + 4 etaže, a neto površina objekta je oko 30.000 m2 . Objekat je atrijumskog tipa sa unutrašnjim vazdušnim prostorom. Svi komercijalni sadržaji su orijentisani prema ovom prostoru. U sklopu objekta je javna garaža na pet etaža,  neto površine oko 7500 m2, kapaciteta oko 500 vozila. Predviđeni su sledeći sadržaji u objektu tržnog centra: lokali za iznajmljivanje (butici, restorani, caffe barovi, diskoteke, mini pošta, frizerski saloni, stomatološke ordinacije, apoteke, saloni lepote, saune, saloni nameštaja itd.), administrativno-poslovni sadržaji, megamarket, multipleks bioskop,  konferencijska sala, zabavni park i igralište za decu, botanička bašta, kuglana i bilijari.

Novi tržni centar u Slobomiru biće jasno diferenciran u odnosu na druge objekte slične namene jer će ponuditi nešto novo, nešto što drugi objekti nemaju u svome sadržaju – bioskop i pozorište, konferencijsku salu, zabavni park i igralište za djecu, botaničku baštu, kuglanu i bilijare, administrativno-poslovni sadržaj. To će mu omogućiti ostvarenje održive konkurentske prednosti.

 

Na osnovu izvršene analize utvrđeno je da program izgradnje tržnog centra u Slobomiru ispunjava eliminacione, funkcionalne i deskriptivne kriterijume za donošenje odluke o investiranju. Projekat je prihvatljiv sa stanovišta svih pokazatelja tržišne i finansijske efikasnosti.

001 Baner ideje

 

002 sta je tvoj san

003 PIB

 

004 SPU

 

005 zitopromet

 

006 rtv slobomir